Euro Ginseng® is de merknaam van de puur Hollands geteelde medicinale ginsengplant, waarvan de heilzame werking van de wortel wereldwijd bekend is. Ginseng wordt meestal gebruikt tegen alledaagse problemen, maar ook bij stress en voor extra energie. Andere gunstige effecten van ginseng zijn verhoogde weerstand tegen ziekten en infecties en de verbetering van de lichamelijke en geestelijke conditie.
Ginseng wordt in Nederland wettelijk niet als geneesmiddel beschouwd, maar als een voedingssupplement.

Benseng Foodsupplements BV is een onderdeel van de Benseng Groep. In haar activiteiten richt Benseng Foodsupplements BV zich vooral op de (bulk)handel in medicinale kruiden, alsmede de verwerking (m.n. het capsuleren) van medicinale kruiden en andere voedingssupplementen. Desgewenst worden ook producten van klanten gecapsuleerd. Benseng Foodsupplements BV richt zich vooral op de Europese markt.

Consumenten kiezen om een aantal redenen specifiek voor ginseng. De keuze van de consument voor ginseng wordt positief gestimuleerd door: reclame, mond-tot-mond reclame en voorschrift door arts of therapeut.

Amerikaanse Ginseng is een medicinale plant, die na een kostbare teeltduur van 4 tot 6 jaar geoogst wordt. In het bijzonder de gedroogde wortel kent al duizenden jaren achtereen een gewaardeerd gebruik in Noord-Amerika en sinds een aantal eeuwen ook in China. Amerikaanse Ginseng wordt vooral gebruikt om het lichaam en de geest met elkaar in balans te brengen en/of te houden. Amerikaanse Ginseng werkt daardoor zowel preventief (=voorkomend) als curatief (=genezend).

Koreaanse ginseng is een medicinale plant, die na een kostbare teeltduur van 5 tot 8 jaar geoogst wordt. In het bijzonder de gedroogde wortel kent al duizenden jaren achtereen een gewaardeerd gebruik in China. Koreaanse Ginseng wordt vooral gebruikt om het lichaam en de geest met elkaar in balans te brengen en/of te houden. Ginseng werkt daardoor zowel preventief (=voorkomend) als curatief (=genezend).

Door onze eigen kennis en ervaring en ons uitgebreide mondiale netwerk van betrouwbare toeleveranciers en deskundigen, zijn we tot veel in staat. Via betrouwbare leveranciers kunnen we u vrijwel alle producten en/of (medicinale) kruiden aanbieden.

O.a. productspecificaties, garantstelling, in- en verkoopvoorwaarden, verpakkingsvoorwaarden, exportdocumenten en ordergrootte zijn van invloed op de prijs. Graag inventariseren we deze zaken eerst met u, alvorens u middels een vrijblijvende offerte van onze scherpste prijzen te voorzien. Al onze prijzen zijn exclusief BTW.

Ginseng capsules
Ginseng Slices
Ginseng Zalf