Koreaanse ginseng uitwendig

 

Inleiding

 

Het positieve effect van het aanbrengen van ginseng direct op de huid is al lange tijd bekend in Azië. Daarbij heeft ginseng vooral een positief effect op het celherstellende vermogen van de huid. Sterk nadeel van het direct aanbrengen van ginseng extracten op de huid is dat het erg plakkerig is en afgeeft op kleding. 

 

Door de kennis en ervaring van ginseng en het produceren van cosmetica te combineren, kunnen door een speciaal procédé cosmetische producten voor uitwendig gebruik geproduceerd worden met een uniek hoog gehalte aan ginsenosiden. 

 

 

Producten

 

 

Florafarm Ginseng zalf

Product code:                                    ga naar toelichting
KZA50

Inhoud: 

Inhoud pot: 50 ml zalf met 2% werkzame ginsenosiden.

Prijs:

€ 27,50 per pot inclusief BTW en verzendkosten.

 

Genoemde prijzen gelden voor afname van 1 eenheid. Bij afname van 2 tot en met 6 eenheden tegelijk zullen we voor elk product meer, automatisch Euro 1,00 per product in mindering brengen. Bij een bestelling van bijvoorbeeld 3 potten zalf, betaald u aldus maar € 25,50 per pot.

 

Dosering:
Sterkst geconcentreerde ginseng zalf die verkrijgbaar is. Voor uitwendige toepassing van ginseng op wat kleinere huid oppervlakken. Meerdere keren per dag dun opbrengen.

 

Verklaring:
Dit product is door allergie behandelaars getest, maar het blijft verstandig om eerst op een klein oppervlak te testen ten aanzien van eventuele allergische reacties.

 

 

 

Florafarm Ginseng Shampoo

Product code:                                     ga naar toelichting

 KSH100 en KSH250

Inhoud: 

Fles: 100 ml shampoo met 1 % werkzame ginsenosiden.

Fles: 250 ml shampoo met 1 % werkzame ginsenosiden.

Prijs:

€ 20,00 per fles 100ml incl. BTW en verzendkosten.

€ 38,00 per fles 250ml incl. BTW en verzendkosten.

 

Genoemde prijzen gelden voor afname van 1 eenheid. Bij afname van 2 tot en met 6 eenheden tegelijk zullen we voor elk product meer, automatisch Euro 1,00 per product in mindering brengen. Bij een bestelling van bijvoorbeeld 2 flessen shampoo van 250 ml, betaald u aldus maar € 37,00 per fles.

 

Dosering:
Sterkst geconcentreerde ginseng shampoo die verkrijgbaar is. Voor uitwendige toepassing van ginseng op haar en hoofdhuid. Meerdere keren per dag dun opbrengen. Geruime tijd in laten werken alvorens (eventueel) uit te spoelen.

 

Verklaring:
Dit product is door allergie behandelaars getest, maar het blijft verstandig om eerst op een klein oppervlak te testen ten aanzien van eventuele allergische reacties.

 

Sterk geconcentreerde ginseng extracten en of extract poeders met een hoog gehalte aan ginsenosiden, hebben een (donker) bruine kleur. Naarmate deze extracten aan cosmetische producten worden toegevoegd, zullen deze producten vanzelf sprekend donkerder en bruiner van kleur worden. Omdat de Florafarm ginseng producten die wij hier aanbieden, allemaal een (licht) bruine kleur hebben en andere producten niet, geeft duidelijk aan dat deze Florafarm producten een heel hoog gehalte aan werkzame ginseng bestanddelen bevatten.

 

Zie voor meer informatie: 

Engelstalig: http://www.florafarm.de/en/ourproducts/cosmeticspezial/page.html

Duitstalig: http://www.florafarm.de/de/unsereprodukte/kosmetikspezial/page.html

 

 

 

 

Foto: In Azië kennen ze de weldadige effecten van de toepassing van ginseng op de huid al heel lang.

 

 

 

Koreaanse ginseng

 

 

Introductie

Van de echte Ginseng (Panax) zijn er 2 soorten die voornamelijk als kruid worden gebruikt. Te weten Panax Quinquefolium ook wel Amerikaanse Ginseng genoemd en Panax CA Meijer ook wel Panax Ginseng, Koreaanse Ginseng of Aziatische Ginseng genoemd. De biochemisch actieve componenten van de Koreaanse Ginseng worden Ginsenosiden genoemd. 

 

Koreaanse Ginseng is een kruid, waarvan de wortel na een kostbare teeltduur van 5 tot 8 jaar geoogst wordt. In het bijzonder de gedroogde wortel kent al duizenden jaren achtereen een gewaardeerd gebruik in China. Koreaanse Ginseng wordt vooral gebruikt om het lichaam en de geest met elkaar in balans te brengen en/of te houden.

 

Van oorsprong komt de Panax CA Meijer plant in de natuur voor in de dichte loofbossen op het grensgebied van Noord China en Siberie. Vanwege schaarste en daarmee gepaard gaande hoge prijzen voor ginseng, is al in het begin van 20e eeuw in China en Korea op kleine schaal aangevangen om de plant te gaan cultiveren. Inmiddels wordt de plant in gematigde klimaatzones verspreid over de gehele wereld geteeld.

 

 

Foto: rijpe tros ginsengbessen met daarin de ginsengzaden.

 

Foto: Verse Koreaanse Ginsengwortels, ook wel menswortel genoemd. Ze hebben vaak een vorm die op een menselijk figuur lijkt.

 


Toepassing

 

Van de Koreaanse Ginsengplant worden vooral de gedroogde wortels gebruikt. In China worden daarnaast ook de gedroogde bladeren en bloemknoppen van de Koreaanse ginseng plant als een thee geconsumeerd. 

 

Koreaanse Ginseng wordt voornamelijk inwendig gebruikt als voedingssupplement en als functioneel ingrediënt in voeding en (energie-) dranken. 

 

In toenemende mate wordt het extract ook aan cosmetische producten toegevoegd.

 

 

Werking

 

Een typische eigenschap van Koreaanse Ginseng is de zogenaamde adaptogene werking; het zichzelf aanpassen aan elke omstandigheid. Hierbij wordt het functioneren van vrijwel alle organen en klieren in het lichaam in balans gebracht met het functioneren van het CZ (=Centraal Zenuwstelsel). 

 

Omdat wettelijk niet is toegestaan om precies aan te duiden wat Koreaanse ginseng precies voor u zou kunnen betekenen, zullen we hier volstaan met gezondheidsgerelateerde aanprijzingen die volgens de richtlijnen van KOAG/KAG wel zijn toegelaten.  Immers, aanprijzingen die een goede gezondheid bevorderen of in stand houden zijn wel toegestaan, maar claims die gaan over  het genezen, behandelen of voorkomen van een aangetaste gezondheid zijn niet toegelaten.

 

 • Ter ondersteuning van het lichamelijke en geestelijke prestatievermogen.
 • Bij lusteloze gevoelens en bij vermoeidheid.
 • Bij bevordering concentratie.
 • Ter ondersteuning van geestelijke en emotionele weerbaarheid in stressige situaties.
 • Bij herstel na ziekte.

 

Dosering

 

Als optimale dagelijkse doses van het ruwe kruid wordt 1-2 gram voor een volwassene geadviseerd. Als therapeutische dosering wordt soms ook wel 4-5 gram per dag aangehouden. Voor doseringen van meer dan 10 gram per dag wordt aanbevolen om dit enkel onder toezicht van een arts in te nemen. 

 

Van Koreaanse Ginseng extracten en/of extractpoeders met een gehalte van 8% ginsenosiden wordt 400-800 mg als dagelijkse dosis geadviseerd. Van extractpoeders met 30% ginsenosiden wordt als optimale dosering 100-200 milligram geadviseerd. 

 

Voor een optimale therapeutische dosering in cosmetische producten voor uitwendige toediening, wordt aangeraden om 4-6 % geconcentreerd Koreaans Ginseng extractpoeder met 30% ginsenosiden toe te voegen. Voor enkel een cosmetisch effect is de toevoeging van minimaal 3-6 gram Korean Ginseng extract poeder (30% ginsenosiden) per kg product aan te raden.

 

 

Contra-indicaties

 • Koreaanse Ginseng wordt algemeen als veilig beschouwd, is niet giftig en kent geen onomkeerbare schadelijke bijwerkingen;
 • Voor een operatie is het aan te raden om bij uw anesthesist melding te maken van het gebruik van Koreaanse Ginseng;
 • Bij voorkeur niet zonder toezicht van een arts innemen als ook bloedverdunners worden gebruikt;
 • De Koreaanse Ginseng beter niet innemen bij een (te) hoge bloeddruk;
 • Een flinke overdoses gedurende een langere periode ingenomen kan leiden tot het zogenaamde Ginseng Abuse Syndrome. De symptomen hiervan kunnen zijn: slapeloosheid, hoge bloeddruk, lichte depressie, gespannen spieren en vochtophoping.

 

Wettelijke status

 

Tot dusver is er bij de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) nog geen wetenschappelijk dossier voor ginseng ingediend. Dit betekent dat er daarom ook nog geen enkele gezondheidsclaim voor ginseng is goedgekeurd in de EU. Momenteel is het echter zo dat de Europese Commissie nog geen besluit heeft genomen over kruiden en kruidenpreparaten. Dat betekent dat gezondheidsclaims bij kruiden nog gebruikt mogen worden onder de algemene voorwaarden dat deze niet misleidend zijn. Medische claims waren en blijven dus verboden.

In Europa worden de wortels van Panax Ginseng, maar niet Panax Quinquefolium, door de EHIA (European Herbal Infusions Association) wettelijk gezien als: "een kruid, dat beschouwd wordt als voedsel".

 

Volgens de EU Novel Food Regulation, mag Panax CA Meyer gebruikt worden zowel in of als voedingssupplement en voeding.

This product was on the market as a food or food ingredient and consumed to a significant degree before 15 May 1997. Thus its access to the market is not subject to the Novel Food Regulation (EC) No. 258/97. However, other specific legislation may restrict the placing on the market of this product as a food or food ingredient in some Member States. Therefore, it is recommended to check with the national competent authorities.

 

 

Het gebruik van de wortels van Panax Ginseng wordt genoemd in de Duitse Commissie E Monografieën als Radix Ginseng.

 

Extracten uit de verschillende delen van de Panax Ginseng plant, worden als zodanig genoemd in EU Besluit 96/335/EG van de EU Cosmetica Richtlijn 76/768/EEG en/of 2006/257/EG.

 

 

 

 

Koreaanse ginseng capsules

 

 

Inleiding

 

Deze Euro Ginseng capsules zijn enkel gevuld met gemalen ginseng wortelpoeder zonder toevoegingen. Hierbij zijn de gedroogde ginsengwortels vermalen tot een fijn poeder waarbij het ginsenoside gehalte gestandaardiseerd is op 6% ginsenosiden. Vervolgens wordt het poeder afgevuld in zogenaamde hard-gel capsules: hierbij worden 2 capsule helften in elkaar 'geklikt'. 

 

Als voordeel van wortelpoeder ten opzichte van een extract poeder kan gezien worden, dat het nog alle van nature in de wortel voorkomende substanties bevat. 

 

 

Product

 

 

Korean ginseng capsules

Product code: 
KCA75WP08

Samenstelling capsules:

Capsules zijn samengesteld uit gelatine en water.      

Inhoud capsule: 100% gemalen ginseng wortelpoeder (stimulerende soort: Panax CA Meyer) gestandaardiseerd op 6% werkzame ginseng bestanddelen.

Inhoud flacon: 75 capsules x 500 mg

 

 

Prijs:

€ 25,00 per flacon inclusief BTW en verzendkosten.

 

Genoemde prijzen gelden voor afname van 1 eenheid. Bij afname van 2 tot en met 6 eenheden tegelijk zullen we voor elk product meer, automatisch € 1,00 per product in mindering brengen. Bij een bestelling van bijvoorbeeld 6 flacons capsules betaald u aldus maar €20,00 per flacon.                                                                     

Dosering:
Dagelijks 1 of 2 capsules bij voorkeur vóór of tijdens het ontbijt met voldoende warme drank innemen. Kinderen halve dosering en onder toezicht.

Bij aanvang van het gebruik bij voorkeur de eerste weken 2 capsules innemen en daarna 1 of 2 naar eigen welbevinden.

 

Verklaring:
De gebruikte ginseng en capsule zijn allergenen vrij volgens ALBA-lijst, maar kunnen tengevolge van het productie proces mogelijk toch sporen van allergenen bevatten.

 

N.B. Dit product is een voedingssupplement en mag niet als vervanging voor een gevarieerde voeding gebruikt worden.

 

 

Contra-indicaties

 • Koreaanse Ginseng wordt algemeen als veilig beschouwd, is niet giftig en kent geen onomkeerbare schadelijke bijwerkingen;
 • Voor een operatie is het aan te raden om bij uw anesthesist melding te maken van het gebruik van Koreaanse Ginseng;
 • Bij voorkeur niet zonder toezicht van een arts innemen als ook bloedverdunners worden gebruikt;
 • De Koreaanse Ginseng beter niet innemen bij een (te) hoge bloeddruk;
 • Een flinke overdoses gedurende een langere periode ingenomen kan leiden tot het zogenaamde Ginseng Abuse Syndrome. De symptomen hiervan kunnen zijn: slapeloosheid, hoge bloeddruk, lichte depressie, gespannen spieren en vochtophoping.

 

 

Foto:  Ginseng teelt in China, waarbij kleine koepeltjes over de teeltbedden zorgen dat er voldoende schaduw is en een teveel aan vocht voorkomen wordt.

 

 

 

 

Koreaanse ginseng slices

 

Inleiding

 

De gedroogde ginseng wortels zijn over het algemeen kei hard. Door de wortels beperkt te verwarmen in een oven of een magnetron worden ze zachter. Hierdoor kunnen ze in warme toestand gesneden worden. De werkzame bestanddelen van de ginseng wortels (=ginsenosiden) zijn goed hittebestendig en gaan daarom tijdens de verwarming niet verloren.

 

Na het snijden worden poeder en kleinere stukjes uit de schijfjes gezeefd. Uit de grotere schijfjes worden handmatig de visueel en qua kleur afwijkende schijfjes gesorteerd en als 2e keus bestempeld.

 

De 1e keus schijfjes hebben een diameter van circa 0,5 - 2,5 cm met een dikte van circa 0,5 tot 2,5 mm. Opvallend effect is dat de schijfjes na 5-10 minuten weken in water circa 2x zo groot worden; ongeveer de oorspronkelijke dikte van de verse wortel.

 

 

Product

 

 

Korean ginseng Slices

Product code: 
KSLnn-100

Samenstelling:

Licht bruin/geel kleurige schijfjes van de Koreaanse ginseng hoofdwortels (stimulerende soort). Geen toevoegingen. Kunnen zo gegeten worden of gemakkelijk thee van gezet worden. De smaak typering is bitter zoet.

Inhoud doosje: 100 gram  

 

 

Prijs:

€ 28,00 per doosje inclusief BTW en verzendkosten.

 

Genoemde prijzen gelden voor afname van 1 eenheid. Bij afname van 2 tot en met 6 eenheden tegelijk zullen we voor elk product meer, automatisch € 1,00 per product in mindering brengen. Bij een bestelling van bijvoorbeeld 6 doosjes slices betaald u aldus maar €23,00 per doosje.                                                                                                 

Dosering:
Dagelijks 1 tot 2 gram schijfjes opeten. Indien van de ginseng slices thee gezet wordt en de schijfjes zelf niet geconsumeerd worden, dan is het aan te bevelen om dagelijks 2-4 gram te gebruiken. Kinderen halve dosering en onder toezicht.

Bij aanvang van het gebruik bij voorkeur de eerste weken de hoogste dosering nemen en daarna naar eigen welbevinden.

 

Verklaring:
De gebruikte ginseng is allergenen vrij volgens ALBA-lijst, maar kunnen tengevolge van het productie proces mogelijk toch sporen van allergenen bevatten.

 

N.B. Dit product is een voedingssupplement en mag niet als vervanging voor een gevarieerde voeding gebruikt worden.

 

 

Contra-indicaties

 • Koreaanse Ginseng wordt algemeen als veilig beschouwd, is niet giftig en kent geen onomkeerbare schadelijke bijwerkingen;
 • Voor een operatie is het aan te raden om bij uw anesthesist melding te maken van het gebruik van Koreaanse Ginseng;
 • Bij voorkeur niet zonder toezicht van een arts innemen als ook bloedverdunners worden gebruikt;
 • De Koreaanse Ginseng beter niet innemen bij een (te) hoge bloeddruk;
 • Een flinke overdoses gedurende een langere periode ingenomen kan leiden tot het zogenaamde Ginseng Abuse Syndrome. De symptomen hiervan kunnen zijn: slapeloosheid, hoge bloeddruk, lichte depressie, gespannen spieren en vochtophoping.

 

 

Foto: Ginseng markt in Zuid-Korea waar verse ginseng wortels aan de industrie verkocht worden.

 

 

 

 

Ginseng capsules
Ginseng Slices
Ginseng Zalf