Bedrijfsprofiel

 

 

Contact gegevens voor consumenten en consumenten producten:

 

euroginseng 

Euro Ginseng

Rietven 157                       

5464 PJ Veghel

The Netherlands

tel : +31(0)413-366309

fax: +31(0)413-352428

e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

website: www.euroginseng.nl

KvK Oost Brabant: 17178837

Bank nr.:  1719.24.908

BIC/SWIFT:  RABONL2U

IBAN: NL53RABO0171924908

BTW nr: NL8144.54.756.B.01

 

 

Contact gegevens alleen voor bedrijven (B2B) en bulk leveranties:

 

benseng international  

Global partner in ginseng

 

Benseng International BV

Rietven 157       

5464 PJ Veghel

The Netherlands

tel : +31(0)413-355361

fax: +31(0)413-352428

 

 

website: www.benseng.nl

KvK Oost Brabant: 17178837

Bank nr.:  1084.51.313

BIC/SWIFT:  RABONL2U

IBAN: NL42RABO0108451313

BTW nr: NL8144.54.756.B.01

 

benseng foodsupplements 

Global partner in supply & production

 

Benseng Foodsupplements BV

Rietven 157       

5464 PJ Veghel

The Netherlands

tel : +31(0)413-355361

fax: +31(0)413-352428

 

 

website: www.benseng.com

KvK Oost Brabant: 17204780

Bank nr.:  1311.57.531

BIC/SWIFT:  RABONL2U

IBAN: NL92RABO01311575 31

BTW nr: NL8178.10.109.B.01

 

 

Kaart:

 

benseng locatie 

 

 

 

 

Wie zijn wij

 

Euro Ginseng®

Medio 1994 begon de  Coöperatieve Suikerbietentelers Vereniging (CSV) onder de merknaam Euro Ginseng® met het vermarkten van ginsengproducten. Als eerste kwamen de Euro Ginseng® capsules gevuld met 100% zuivere, gemalen ginseng wortelpoeder op de markt, al snel gevolgd door meerdere ginseng producten met dezelfde hoge kwaliteit.

 

Tegen het eind van de negentiger jaren werd de term “functional food” actueel en zag Euro Ginseng® daar een nieuwe kans liggen. Dankbaar gebruikmakende van het netwerk van de suiker industrie, werd ginseng als functioneel ingrediënt aan tal van voedingsmiddelen bedrijven voorgesteld.

 

Medio 2005 werd de mondiale ginseng handel en verkoop van ginseng grondstoffen aan de verwerkende industrie afgesplitst van de verkoop van Euro Ginseng® consumenten producten en door de partners Ben Schepens en Marie-Anne Groenen in het destijds nieuwe bedrijf Benseng International BV voortgezet.

 

Benseng International BV is een bedrijf dat zich met name richt op de in- en verkoop van diverse ginseng grondstoffen, halffabrikaten en producten aan de (verwerkende) industrie en daar past het product Euro Ginseng® en de daarmee gepaard gaande activiteiten prima bij.

 

Eind 2012 werd besloten om de verkoop van Euro Ginseng® consumenten producten vanaf begin 2013 toch weer samen te voegen met de activiteiten van Benseng International BV, teneinde de stijgende kosten en alsmaar strenger wordende (Europese) wet- en regelgeving op een efficiënte wijze het hoofd te kunnen (blijven) bieden.

 

Foto: Euro Ginseng® wordt al bijna 2 decennia lang door vele tienduizenden gebruikers -waar ook ter wereld - nog steeds erg gewaardeerd. 

 

 

 

Benseng International BV

De oprichters van Benseng International zijn de partners Ben Schepens en Marie-Anne Groenen. Beiden werken inmiddels al bijna 20 jaar specialistisch met Ginseng. Ze hebben aan de wieg gestaan van de oprichting van Euro Ginseng en hebben daarvoor samen de gehele wereld over gereisd en hebben diverse internationale ginseng congressen en ginseng telers bezocht. Daarbij hebben ze veel kennis en ervaring opgedaan op het gebied van teelt, verwerking, werking, verkoop en marketing. Door die reizen en bezoeken hebben ze bovendien een uitgebreid en betrouwbaar netwerk weten op te zetten van producenten, toeleveranciers en afnemers.

 

Benseng International vervult vooral de specialistische functies van innovator, coördinator, organisator en motivator. Met behulp van dit uitgebreide internationale netwerk van contacten en bedrijven is Benseng International in staat om vrijwel elke (klantspecifieke) vraag naar ginseng in te vullen. De focus van Benseng International is met name gericht op de leverantie van ginseng als grondstof, halffabrikaat, functioneel ingrediënt en private label consumenten product. Dit leveren ze aan verwerkers van voedingssupplementen en voedingsmiddelen, traders, groothandelaren, postorder bedrijven, therapeuten en de laatste jaren ook aan Euro Ginseng BV.

 

 

 

Benseng Foodsupplements BV

Vanuit de intensieve samenwerking met een betrouwbaar netwerk van toeleveranciers, producenten, specialisten en consulenten op het gebied van ginseng, ontstond vanuit de bestaande klantenkring een sterk toenemende vraag naar andere medicinale kruiden. Deze konden tegen vergelijkbare voorwaarden en scherpe prijzen aangeboden worden. Door deze sterk groeiende vraag is begin 2007 besloten om de verkoop van heilzame kruiden, overige voedingssupplementen en ingrediënten, alsmede het afvullen van hardgel-capsules in een eigen (zuster-) organisatie onder te brengen, te weten Benseng Foodsupplements BV.

 

Met behulp van dit uitgebreide internationale netwerk van contacten en bedrijven is Benseng Foodsupplements BV in staat om vrijwel elke (klantspecifieke) vraag naar medicinale kruiden in te vullen.

De focus van Benseng Foodsupplements BV is vooral gericht op:

 

1. de leverantie van heilzame kruiden aan de voedingsmiddelen- en voedingssupplementenindustrie;

2. het afvullen van hardgel-capsules met door de klant aangeleverde ingrediënten;

3. het afvullen van hardgel-capsules met heilzame kruiden en/of andere ingrediënten die door Benseng

 

Foodsupplements BV worden aangeleverd volgens recept en specificaties van de klant.

Benseng Foodsupplements BV richt zich met haar activiteiten vooral op de kleinere en middelgrote afnemers.

 

 

 

 

 

Onze visie en missie

 

 

Visie

Onze visie is om in de Benelux DE ginseng leverancier met de meeste kennis en ervaring met ginseng te zijn en te blijven.

 

 

Missie

Onze missie is om een succesvolle leverancier van hoogkwalitatieve ginseng consumenten producten en daarvan afgeleide producten te zijn. Een leverancier die hierin elke behoefte van de klant naar diens tevredenheid weet in te vullen, door de komende jaren nieuwe producten te introduceren die complementair zijn aan de huidige reeks van producten.

 

 

Onze belanghebbenden

Onze visie en missie kunnen worden gerealiseerd door te voldoen aan de behoeften van al onze belanghebbenden:

  • Klanten: we leveren naar belofte en spelen in op hun steeds veranderende behoeften met een vriendelijke, accurate service.
  • Medewerkers: we hebben een team van bekwame, enthousiaste en betrokken medewerkers. Zij werken samen met klanten, producenten en leveranciers aan het ontwikkelen en verkrijgen van een succesvol product voor de klant.
  • Aandeelhouders: we creëren waarde voor onze aandeelhouders door het op peil houden van een dusdanige winst dat de continuïteit van het bedrijf gewaarborgd blijft.
  • Leveranciers: we gaan samenwerkingsverbanden aan met kwaliteitsbedrijven, die voor beide partijen gunstig zijn. Het bundelen van elkaars krachten is hierbij het uitgangspunt.

 

 

benseng-visie

 

 

 

 

 

Waarom Euro Ginseng?

 

Doel van Euro Ginseng

Het doel van Euro Ginseng is om een zo optimaal mogelijke invulling te geven aan datgene waaraan de klant behoefte heeft en daarmee de klanttevredenheid te maximaliseren.

 

Business definitie

Het op een zo efficiënt en klantvriendelijk mogelijke wijze leveren van een zo hoog mogelijke kwaliteit ginseng producten tegen een voor de klant acceptabele prijs. Dit met extra toegevoegde waarde in de vorm van kennisoverdracht, een gevarieerd assortiment en productontwikkeling.

 

Kerncompetentie

Als gevestigde onderneming onderscheid Euro Ginseng zich positief van haar concurrent-collega's op de volgende punten:

  • Al bijna 20 jaar lang ervaring met product en markt
  • beheersing van de gehele keten van A(arde) tot Z(elfzorg)
  • ginsengspecialist in product & (ver)werking en productie & toepassingen
  • flexibel en tot snel beslissen en handelen in staat
  • een zeer uitgebreid mondiaal netwerk van leveranciers en producenten

 

 

benseng-plant

foto: afrijpende ginseng planten in de vroege herfst

 

 

 

 

Ginseng capsules
Ginseng Slices
Ginseng Zalf